Home » GENERAL KNOWLEDGE » General Knowledge SSC and UPSC 2015

General Knowledge SSC and UPSC 2015

General Knowledge (GK) and Current Affairs 2014 – 2014 for UPSC ,IAS, IBPS … Banking, SSC-CGL, Bank Clerical and other similar examinations of 2015-16

1. The study of Bones is called?
Answer: Osteology
2. Cells of bone is called?
Answer: Osteocytes
3. Cells of cartilage is called?
Answer: Chondrocytes
4. The total number of bones in an Adult human body?
Answer: 206
5. Number of ribs in human body?
Answer: 24
6. The face of a man is made up of?
Answer: 14 bones
7. Number of bones in spinal column?
Answer: 33
8. Number of bones in Ear?
Answer: 3
9. Which is the longest bone?
Answer: Femur
10. Which is the smallest bone?
Answer: Stapes
11. Breast bone?
Answer: Sternum
12. Total number of muscles?
Answer: 639
13. Study of body movements?
Answer: Kinesiology
14. Strongest muscles?
Answer: Jaw muscles
15. Largest muscles?
Answer: Gluteus maximus
16. Smallest muscles?
Answer: Stapedius
17. The breaking of a bone is known as?
Answer: Fracture




Govt Jobs By State

Get Jobs By Category

HELP EACH OTHER: Share Your Thoughts, Queries & Problems With Us Using The Comment Form. We Will Try To Help With The Best We Can!!! You Can Also Help Others With Your Reply & Suggestions Related To This Topic.

Visit Again:- For New Updates On this Topic, You Might Need To Visit This Page Again In Future. So Please Bookmark This Page By Using (CTRL+D On Your Keyboard) & Visit This Page Again Form Your Home Browser.

Stay in Touch:- Don't Forget To Check the Box (Notify Me Of Followup Comments & Posts) To Get New Comments & Reply Directly In Your Mailbox. You Can Also Subscribe To armybharti.in For Latest Jobs In India Using Your Email Address To Get All Jobs & Exams Alerts in your Mailbox.

"armybharti.in is best Place To Discus Jobs & Exams." Download Our Android app:-

Armybharti Android App Download

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *